Teelt
FlevoTrade heeft vele jaren ervaring in het telen van uien. De opgedane kennis en expertise wordt gedeeld met een groep Nederlandse Telers waarmee een partnership is ontstaan.
Bewaring
Dankzij de uitstekende bewaarcondities kan FlevoTrade het hele jaar door hoge kwaliteit uien aanbieden. Mechanisch worden de meest geschikte bewaarcondities bereikt, terwijl de uien 24/7 worden gemonitord met hightech apparatuur om de kwaliteit en smaak te behouden.
Sorteren
Met 75 ton per uur worden enkel de beste uien geselecteerd. High-tech apparatuur gecombineerd met vakmanschap zorgt ervoor dat de FlevoTrade ui wereldwijd bekend staat om de hoge kwaliteit.
Verpakken
FlevoTrade biedt verpakkingen op maat, om zo de verschillende markten wereldwijd te kunnen bedienen. Van 5 kg poly netzakken tot aan 1.200 kg big bags. Alle zakken zijn branded, neutraal of private label.
Kwaliteit
De QC afdeling FlevoTrade controleert de kwaliteit proactief in elke fase van het proces: telen, sorteren, verpakken en verschepen. Naast interne kwaliteitsinspecties worden inspecties uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Afhankelijk van de bestemming worden ook specifieke kwaliteitsinspecties uitgevoerd.